• Space
    Voorbeeld van een project.

 

Raadhuisstraat 27

5161 BD Sprang-Capelle

Tel : 06 51 26 7286 of 0416 281 142

helleborus@home.nl

Bestrating en Grondverzet

Strakke bestrating. Een strak bestraat terras of een stevige oprit is belangrijk. U wilt liever geen kuilen in uw straatwerk door verzakkende tegels of stenen. Wij kunnen voor u die strakke en stevige bestrating verzorgen.

Werkwijze bestrating

Het werk van een stratenmaker bestaat uit vier fases: voorbereiding, stevige ondergrond aanbrengen (zand), bestraten en inwassen. Wij beginnen met het opschonen van de tuin. Alle planten, bloemen en huidige stenen worden verwijderd.

Vervolgens graven wij het deel dat bestraat gaat worden zo’n 15 tot 25 centimeter diep uit. Dit wordt weer gedicht met een laag gebroken puin en vervolgens afgedicht met zand. In deze fase wordt al rekening gehouden met de afwatering en eventuele bekabeling voor bijvoorbeeld verlichting.

Bij het straten wordt gebruik gemaakt van een opsluitband zodat de stenen er strak in blijven liggen. Natuursteentegels worden in stabilisatiemortel gelegd. Voor bestrating zijn diverse legverbanden mogelijk. Deze kunt u zelf kiezen. Uiteraard adviseren wij u graag hierbij.

Als alle bestrating er in ligt worden de stenen nog eens goed aangetrild en vervolgens ingewassen. Dit betekent dat er een laagje zand tussen de stenen wordt geveegd. Hiermee wordt de bestrating extra verstevigd. Belangrijk is dat u de voegen zelf nog een week lang inveegt, zo geniet u jarenlang van een stevige en gebalanceerde bestrating.

Soorten bestrating

Er zijn diverse soorten bestrating waar u uit kunt kiezen. Wat dacht u bijvoorbeeld van grind, split, trommelsteen, klinkers, keramische tegels of natuurstenen tegels? De afweging voor het één of het ander ligt natuurlijk niet alleen aan uw wensen maar ook aan uw budget. U kunt alle kanten op.

Wilt u op een budgetvriendelijke manier uw tuin bestraten, dan is grind of split de ideale oplossing. Met sierbestrating daarentegen geeft u uw tuin een mooie, authentieke uitstraling. Met tuintegels heeft u de mogelijkheid uw tuin optisch te vergroten door te kiezen voor extra grote tegels. Natuurlijk is een combinatie van opties ook mogelijk.

Wilt u uw nieuwe tuin laten bestraten of uw huidige tuin laten herbestraten? Wij adviseren u graag!

© 2020 - Helleborus Groenproject